torstai 27. lokakuuta 2016

mä tiiän et tein niin väärin kun susta irti päästin

Mä oon hirveä ihminen. Vaikka en valehtele, kaikki mitä sanon on jollain tapaa silti valetta. Näin tänään kaveria ja juteltiin monta tuntia ihmisistä ja elämän vaikeuksista. Mä osaan kyllä sujuvasti keskustella aiheesta, että mitä ihmisten pitäis tehdä toisin jos on vaikka masentunut. Mitkä asiat auttaa ja mitkä ei. Musta tuntuu, et mulla on liikaakin kokemusta aiheesta, oon niin monet kerrat vajonnut pohjalle, päässyt takasin pinnalle, horjahtanut reunan yli takasin sinne mistä tulin, hetken vetäny happea pinnan yläpuolella ja joku taas kiskasee mut takas syvyyksiin. Tiedän kyllä, miten pitäis toimia ja mikä on ennenkin auttanut, jos masentaa ja ei oo elämänhalua. Mut oon menettänyt uskoni siihen, että se hyvä olo ois pysyvää. Kertaakaan se ei oo kestäny edes puolta vuotta sen jälkeen, ku ensimmäisen kerran tunsin oloni masentuneeks. Saattaa olla muutaman kuukauden mittasia tosi hyviä jaksoja, mut sit taas palataan vanhaan. Aina.

Mun kaveri sai ehkä käsityksen, että mulla menee loistavasti ja oon selvinny vaikeuksista, eikä mulla oo enää sellasia ongelmia. Kuka tahansa siitä keskustelusta sais sellasen käsityksen, et mulla menis tosi hyvin nykyään. Mutta meneekö? Toinen kaveri huolestu musta pahan kerran eilen, ja se ei saanu edes unta viime yönä. Se kysy multa suoraan, suunnittelenko itteni tappamista ja pitäiskö sen reagoida siihen jotenkin, jos se juttu mistä se huolestu, oli ennakkovaroitus tulevasta. En oo varmaan eläissäni kirjottanu facessa niin pitkää viestiä, mut selitin sille perinpohjasesti, miten asia on. Lyhyesti sanottuna, mitä todennäkösimmin en pystyis edes tappamaan itteeni tällä hetkellä, vaikka kuinka sitä haluaisin.

Se ei kuitenkaan ollut valhe. En mä pystyis itteeni tappamaan. En oo psykoottinen vaan täysissä järjissäni. Siihen tarvitaan joku niin sekava mielentila, ettei pysty ajattelemaan järkevästi. Ei näin tervejärkisenä voi itteään tappaa. En mä ainakaan pystyis siihen. Mut mietin silti kuolemaa, tyyliin joka päivä. Ei varmaan oo päivää, millon se ei kävis mielessä. Mut ne ajatukset ei etene suunnitelmaks, ne on ajatuksia. Eli en suunnittele kuolemista, ajattelen vaan. Välillä toivon, että olisin sekasin, niin sekasin että pystyisin tekemään itelleni niin.
Mietin paljon viime postauksen jälkeen niitä ihmisiä, kenestä siinä puhuin. Eniten viimeisintä, sitä miestä johon tutustuin tän vuoden alussa. Oon lukenut mun päiväkirjamerkintöjä häneen liittyen, oon yrittäny muistaa kaiken. Näin jälkikäteen mietittynä, siinä jutussa oli paljon epäkohtia ja asioita, jotka ois pidemmän päälle saattanu tuottaa valtavia vaikeuksia. Se ei ollu mikään suunniteltu juttu, että tutustun siihen just sillä hetkellä. Itehän se tuli mulle juttelemaan randomisti kadulla, ja siitä se kaikki lähti. Kunpa se ois tapahtunut vaikka vuotta myöhemmin, miks kaiken piti tapahtua sillon, kun mä en ole vielä valmis sellaseen? Mä en suostu myöntämään itelleni ikinä siinä hetkessä, että en oo johonkin valmis. Pakotan itteni tekee asioita, vaikka tiiän ettei siitä seuraa hyvää. En mä ollut valmis mihinkään vakavaan suhteeseen tai suhteeseen edes ylipäätään. En vaan halunnut pilata kaikkea, kun kerrankin joku välitti musta. Halusin uskoa, että totun siihen ajan kanssa, ettei se oo enää muutaman kuukauden päästä niin kamalaa.

Vaikka meiän juttu alko ihan ku elokuvissa, se ei edenny sillä tavalla, että se olis ikinä tullut kestämään. Varsinkaan jos toinen osapuoli on näin epävakaa ku minä ja traumojen käsittely on pahasti kesken. En mä voi sanoa, että se olis ollut vaan sen vika että tää ei toiminu. Yhtälailla mun ois pitäny sanoa, että pitäis varmaan vähän hidastaa. Ei se voinu tietää, etten oo ihan ehjä. Vaikka sitte myöhemmin siitä puhuttiin ja kerroin sille kyllä jotain menneisyydestä, se oli vähän myöhästä jo. Enkä mä syytä sitä, että toinen ihminen ei tajua miten pahat jäljet ihmiseen voi jäädä hyväkskäytöstä. Ei sitä voi samanlailla tajutakkaan, ellei oo ite kokenut vastaavaa. Se ei tajunnut riittävästi, se ymmärs sen verran mitä kykeni ja mun vastuulla olis ollut tehdä asia sille riittävän selväks, että tähän käsittelyyn ei nyt ihan yks tai kaks päivää riitä. Siihen voi mennä vielä vuosia.

Enkä mä voi keltään vaatia, että jonkun toisen pitäis elää sen mukaan, mihin mä pystyn. Ihmiset haluu suhteelta erilaisia asioita, jollekkin riittää et nähdään kerran parissa viikossa ja toinen haluaa tyyliin samantien muuttaa yhteen. Joku haluaa edetä hitaasti ja toinen menee samantien asiaan. Joku haluaa ensin tutustua kunnolla, samaan aikaan kun joku toinen jo suunnittelee viikon päästä tutustumisesta häitä ja yhteistä loppuelämää. Mun elämäntilanne on nyt ja sillon alkuvuodesta oli myös, sellanen, etten pysty ehkä ihan samanlaiseen suhteeseen kun joku toinen. Mun täytyy edetä hitaasti, oikeesti tutustua siihen ihmiseen ja tietää sen lempiväri ja inhokkiruuat ennenku miettii edes mitään vakavempaa. Mun täytyy tietää, mitä se haluaa musta ja välittääkö se oikeesti.
Tän miehen kanssa siihen lempivärin kysymiseen ei nyt varsinaisesti ollut aikaa. Tottakai meiän käytännön elämäntilanteet oli myös ihan erilaiset. Se on mua 10 vuotta vanhempi, sillä on oma koti ja vakituinen työpaikka, auto ja muutenkin se tietää kuka se on ja mitä elämältään haluaa. Mä oon kuitenkin "vasta" 21-vuotias, on mullakin oma koti, muttei työpaikkaa tai saati edes koulutusta millekkään alalle, ei edes ajokorttia, eikä aavistustakaan kuka mä oon tai mitä haluan elämässäni tehdä. Vaikka mielenkiinnon kohteet täsmäis, esim musiikkimaku tai vaikka lempiruuat, harrastukset tai olis samanlainen huumorintaju, se ei riitä. Jos toinen elää jo omaa elämää ja toisella on kaikki vielä ihan hakusessa, ei se ihan toimi jos pitäis miettiä yhteistä tulevaisuutta.

Mulle se ei sinänsä oo ongelma, että sillä on noin vakaa tilanne elämässä. Mut sille tää mun elämäntilanne luulis olevan ongelma, jos miettii omalla kohdalla jos roolit ois toisinpäin. Mikään mussa ei näyttäny olevan sille ongelma millään tasolla. Vaikka oon sitä 10 vuotta nuorempi, kouluttamaton, työtön, ja muutenkin aika hukassa vielä identiteettini kanssa, ni jos mikään noistakaan ei ollut sille ongelma, mua ainakin henkilökohtasesti olis haitannut pieni kielimuuri, jos roolit olis taas toisinpäin. Lähtökohtasesti se pysty kommunikoimaan mun kanssa äidinkielellään, jolloin sen on helpompaa ilmasta itteään oikeilla vivahteilla ja sanavalinnoilla. Mulle meiän käyttämä kieli ei oo äidinkieli, mulle olis helpompi puhua ihan vaan suomea, mut tää mies osas vaan muutaman sanan suomea, joten sillä kielitaidolla ei kauheesti olis keskusteltu. Mä kuitenki ymmärsin aina mistä puhutaan, mut oma puheentuottaminen oli jossain määrin vajaata, koska en tienny jokaikistä sanaa sillä kielellä, mitä olisin joissain tilanteissa tarvinnu. Saatoin myös ilmasta asiani hölmösti, ja tulla helposti väärinymmärretyks. Mut ei sekään tuntunu haittaavan sitä yhtään.

Tästä kaikesta oon vaan tullut yhteen johtopäätökseen. Siihen mitä epäilin jo sillon aika pian meiän tavattua, mut hautasin sen ajatuksen, koska en tahtonu olevan totta. Jos miettii yleisesti tätä tilannetta, mitä kolmekymppinen mies haluais itteään 10 vuotta nuoremmasta, parikymppisestä naisesta? Niin, varmaan teillekkin tulee vaan yks juttu mieleen. Ja jos se ei saa sitä mitä toivoo, mitä se tekee? Aivan, jättää sen naisen ja ettii paremman. Luulen, että tolla kaavalla mentiin tässäkin jutussa.

Pahinta ei ehkä oo edes se, että jos asia oikeesti oli noin, mitä luulen. Pahinta on se, että mä aluks ihastuin siihen tosi varovasti, mut pian huomasin olevani jo umpirakastunut. En halunnu myöntää sitä, koska ajattelin että se on vaan joku monsteri, hirviö ja paha ihminen. Eikä mulla ollut aavistustakaan mitä oisin tehnyt asialle. Kyselin kavereilta mitä ne tekis tälläsessä tilanteessa. Neuvoja tuli suuntaan ja toiseen, ja heittäydyin niitten hysteerisimpien neuvojen luomaan paniikkiin. Ja niin mä onnistuin pilaamaan ihan kaiken. Pilasin kaiken, koska ihastuin ja sillon on vaikee toimia järkevästi.
Mä en tiedä vieläkään, mitä se ihminen musta oikeesti halus. Se voi olla, että se oli ihan vilpitön ja hyvä ihminen, joka ihastu muhun aidosti ja halus viettää mun kanssa aikaa. Tai sitten se oli vaan joku säälittävä luuseri joka ei saa seuraa omanikäsistään. En tiedä. Mut vaikka musta tuntuu, että tää juttu ois oikeesti voinut onnistua, ni se ei ois ollu varmaa. Lähtökohdat ei varmastikkaan ollut parhaat mahdolliset, mut on sitä varmaan huonommistakin tilanteista huolimatta saatu aikaan onnistuneita parisuhteita. Tavallaan tän loppuminen oli sen syytä, se jätti leikin kesken. Mut yhtälailla se oli mun syytä, koska ydinongelma oli mussa. Mun menneisyys vaikutti liikaa, ja koska se ei ymmärtänyt sitä, niin se päätti luovuttaa. Mun takia tää meni näin. Jos mä olisin normaali ihminen, tai olisin vittu onnistunut tässä näitten kuuden hoitovuoden aikana käsittelemään vanhat traumat siihen muotoon, että pystyn elämään niitten kanssa, ni mitään ongelmaa ei olis ollut.

Mä yritin. Yritin niin paljon ja ylitin itteni miljoona kertaa, vaikka se oli tosi vaikeeta ja ahdistavaa. En mä väitä, etteikö se mies ois yrittänyt yhtään. Varmasti se yritti ymmärtää mua, mut en yhtään ihmettele ettei se halunnut tulevaisuutta mun kanssa, koska mun ongelmat on valitettavasti osa mun arkea. Mä ylitin itteni jo siinä, että menin tapaamaan vierasta miestä, johon sattumalta törmäsin kadulla pari päivää aikasemmin. Mä ylitin itteni hurjasti siinä, että kerroin sille itestäni, vaikka ei oltu tunnettu kauaa ja se ois ollu voinu olla vaikka kuka hullu psykopaatti. Mä luotin siihen niin paljon ku pystyin. Sekin oli saavutus, että kun se otti kävelyllä mua kädestä kiinni, annoin sen pitää kättä siinä. Puhumattakaan kaikesta muusta. Osittain tein noita asioita, koska tilanne oli tietyllä tapaa painostava ja tuli vaan tunne, et "normaalit ihmiset tekee näin ja se kuuluu asiaan". En halunnu olla epänormaali.

Halusin olla tavallinen. Halusin olla sitä mitä se multa odottaa ja toivoo. Tein niin paljon sen eteen, että pystyisin edes jotenkin täyttämään sen odotukset. Valitettavasti se ei riittänyt, vaikka yritin kaikkeni. Te varmaan mietitte, mikä hitto siinä on niin vaikeaa, mut mulle se vaan on. En luota miehiin, en vieraisiin enkä aina tuttuihinkaan. En halua että ne koskee muhun, edes kättelee, en halua että ne katsoo mua silmiin tai sanoo mulle jotain kivaa, koska mistä mä tiedän mikä niitten tarkotusperä siinä asiassa on. Entä jos ne on kaikki pahoja, entä jos kaikki haluaa vaan satuttaa, entä jos ne on kaikki salaliitossa keskenään ja tuntee toisensa ja yhdessä suunnittelee mun satuttamista? En mä voi tietää enää mitä kukakin musta haluaa, koska ennenkään kukaan ei oo halunnut musta mitään hyvää. Ketään miestä ei oo kiinnostanut mun tunteet ja oon oppinut, ettei miehiin kannata luottaa. Siitä ei oo koskaan seurannut mitään hyvää. Miten mä voisin yhtäkkiä vaan muuttaa koko mun ajatusmaailman, ja uskoa siihen, et "hei tää on varmaan sittenkin ihan hyvä tyyppi ja taitaa oikeesti tykätä musta sellasena ku oon".
Ajoittain tuli sen kanssa tunne, että sillä on mielessä vaan yks asia, mut loppujen lopuks ei se pelkästään sitä ollut. Sitä kiinnosti mistä musiikista tykkään ja halus kuunnella sitä Spotifystä mun kanssa vaikkei ite ymmärtäny sanaakaan mistä siinä edes laulettiin, se halus näyttää mulle kauniita puistoja ja vedenrantoja ja vei mut sinne kävelylle. Se oli huolissaan musta, kun en syönyt päiväkausiin, mä en koskaan syönyt koko keväänä sen nähden yhtään mitään. Hullua ajatella, ettei se oo koskaan nähnyt kun mä syön. Vaikka vietettiin kokonaisia päiviä yhessä, useita tunteja niin et siin ois normaali ihminen jo alkanut tuntemaan nälkää. Se ei myöskään nähnyt mun juovan mitään, ainoostaan kerran meinasin tukehtua yskäkohtaukseen ni oli pakko pyytää sen vesipullosta huikka. Se ihmetteli arpia mun kehossa ja kysy miks oon ollut niin surullinen. Olin kertonu sille, että oon joskus soittanu kitaraa, niin se nosti oman kitaransa mun syliin ja käski soittaa, vaikka vastustelin sanomalla etten edes osaa enää. Se halus että opetan sille suomea ja kyseli jatkuvasti, "mikä tää on suomeks?" ja toisteli aina niitä hassulta kuulostavia sanoja mun perässä. Kierreltiin kirpputoreilla ja juteltiin ihan kaikesta.

Tuntuu naurettavalta, että kuitenkin mun menneisyyden vaikutus nykyhetkeen oli liian suuri haaste, vaikka meillä oli noin paljon muutakin ja tota äsken kirjottamaani lukiessa tuntuu, et jos kyse ois jostain ulkopuolisesta ni väittäisin vakaasti, että jos ihminen tekee myös tollasia asioita ja välittää ja on huolissaan, ni se on ihan tosissaan eikä halua siltä suhteelta vaan yhtä asiaa. Mutta miks hitossa mä en tajunnut sitä sillon? Ei sitä ois saanut tekemättömäks, mitä oli jo tapahtunut, mut jatkossa olis voinu ottaa vähä rauhallisemmin. Kestää vielä varmasti vuosia, että pääsen traumojen käsittelyssä sille tasolle, että ne ei enää haittaa mun elämää ja ihmissuhteita. Mut uskon, et jos oltais edetty tarpeeks hitaasti alusta asti, oisin ehkä pystyny tietyllä tapaa käsittelee niitä asioita sitä mukaa, mitä tarve vaatii. Eikä silleen, et yhessä yössä pitäis käsitellä loppuun asti kaikki pahat asiat mitä on tapahtunut nuorempana. Tai varsinkaan niin, että joudun ylittää omat rajani jo ihan alussa, ja sit jälkikäteen käsitellä niitä tunteita ja muistoja mitä nousee menneisyydestä.

Jo niinku ekalla kerralla ku nähtiin, halattiin. Tokalla tapaamisella se otti mua kädestä kiinni ja halattiin monta kertaa. Noi ei vielä hirveetä ahdistusta aiheuttanu, vaikka ahdisti kuitenkin jo sillon. Kuitenki jo seuraavalla tapaamisella me suudeltiin. Oltiin tunnettu tosi vähän aikaa, ei edes viikkoa! Ja mulle henkilökohtasesti suuteleminen on tosi iso juttu, vaikka joillekkin se on ehkä ihan pikkujuttu missä ei oo mitään pahaa. Siinä vaiheessa ku rajat kerran ylittyy ja ahdistus valtaa, jotenki sitä vaan lamaantuu ja antaa sen tapahtua kerrasta toiseen. Ja siinä tilanteessa ei vaan voi tehdä asialle mitään, koska tuntuu ettei oo edes läsnä ja näkee sen tilanteen ittensä ulkopuolelta, ihan ku kaikki tapahtuis jollekkin toiselle. Kaikki tuntuu ihan unelta, ihan ku oikeesti vaan nukkuis ja näkis unta. Mut kaikki on kuitenkin totta ja tapahtuu siinä hetkessä just sulle. Kun sä palaat takasin todellisuuteen, sitä vaan miettii et mitä oikein tapahtu ja ei oikein muista kunnolla, kaikki tuntuu niin epätodelliselta ja siltä ku se olis ollu vaan pelkkää unta.

Sitä tilannetta ei oma psyyke ehkä kestä, se on vaan liian ahdistavaa ja ihminen suojelee itteään noin, vaikka mä en tajua mitä vitun suojelua se on, jos jälkeenpäin olo on aivan hirveä, koska ei tehnyt asialle mitään sillonku oli vielä mahdollisuus. Kun tiedostaa kyllä, ettei oo johonkin valmis, niiku vaikka mulla se raja meni aikalailla tossa suutelussa, ja silti vaan tekee niin! Mut ei siinä sinänsä oo mitään pahaa, jos kaks ihmistä tykkää toisistaan niin miksei en sais suudella? Se on vaan eriasia, jos toinen haluais odottaa ja toiselle se on itsestäänselvää, että näin tehdään. Mä en oo perusluonteeltani yleensäkään ihminen, joka laittaa vastaan tai esittää eriäviä mielipiteitä mistä tahansa asiasta. En haluu tuottaa pettymystä, en halua että muhun petytään.

Haluan riittää sellasena ku oon, haluaisin että se myös riittäis jollekkin. Mul on vaan niin suuri tarve olla täydellinen ja toteuttaa jonkun ihmisen kaikki unelmat ja olla sellanen kuin se toinen toivoo mun olevan. Tavallaan se on helpompaa olla sellanen ku joku muu toivoo, jos ei itse edes kunnolla tiedä mitä ite haluais olla tai tehdä. Tekee vaan niinku toinen haluaa sun tekevän, sittenhän kaikki on onnellisia? Mut jos mä en pysty täyttämään jonkun toiveita, jos en vaan pysty... Sillon musta tuntuu että oon yks kävelevä pettymys, oon vihanen itelleni ja myös se toinen on pettynyt. Kukaan ei nauti sellasesta tilanteesta. Mut mitä siinä tilanteessa voi muka tehdä? Jos mä en kertakaikkiaan pysty parempaan, ja se mihin pystyn ei riitä sille toiselle, eikä se ymmärrä tarpeeks mun syitä siihen miksen pysty, ni ei siinä tilanteessa oo kauheesti vaihtoehtoja.
En mä oo varsinaisesti vihanen sille miehelle siitä, ettei se jaksanut yrittää mun kanssa kauempaa. Olin varmasti tosi vaikee ihminen ymmärtää, ja käyttäydyin typerästi. Rehellisesti sanottuna, en olis itekkään kyllä katellut keltään vastaavanlaista käytöstä, miten ite käyttäydyin sitä kohtaan. Ensimmäinen kriisi sillon 10 päivän tuntemisen jälkeen oli vielä suhteellisen ymmärrettävää reagointia. Se tilanne oli mulle täysin uus, en ollu koskaan joutunu tekemään sellasta päätöstä ja päädyinkin tekemään jotain mitä kadun suunnattomasti. Lisäks siinä samalla selvis mulle yks pikkujuttu siitä miehestä, mikä oli aluks tosi shokki mulle, mut rauhotuin siitä aika pian ja selitin asian sille miehelle, miks reagoin näin. Sillon olin aika dramaattinen ja pistin välit poikki kuultuani tän "pikkujutun". Sillä hetkellä tuntu, etten pysty ikinä enää edes näkemään koko ihmistä. Mutta tosiaan rauhotuin pian ja mietin sitä asiaa käytännössä, ei se muuta mitään. Se on siitä jutusta huolimatta se sama ihminen ku siihenki asti oli ollu. Kaikki jatku ihan normaalisti meiän välillä.

Sit mun töissä oli kaks viikkoa sellanen tilanne, etten pystynyt näkemään sitä miestä sinä aikana. Se ymmärs asian harvinaisen väärin, koska siitä tuntu etten halua nähdä ja työt on tekosyy, mut oikeesti tilanne oli se et olin melkein kirjaimellisesti 24/7 töissä, mulla oli kaveri yökylässä suurimman osan siitä ajasta ja mun päivät oli todella täynnä ohjelmaa. Ei olis ollu edes kohteliasta sanoo sille mun kaverille, et hengaa yksinäs pari tuntii tääl vieraassa kaupungissa mihin se oli kuitenki tullu mun takia kyläilemään. Sit sen jälkeen ku töissä tilanne normalisoitui, ni nähtiin parin päivän päästä. Mä luulin, et kaikki olis fine meiän välillä koska se vaikutti ihan normaalilta eikä mikään viitannu siihen, et se ei haluis enää tavata. Tehtiin niitä samoja juttuja mitä yleensäkin tehtiin, juteltiin ja käytiin kävelyllä. Se tuli ihan puskista, kun se sano, ettei voida jatkaa enää näin. En meinannu aluks edes tajuta, et se nyt ihan tosissaan tarkottaa, ettei voida enää nähdä.

Mä olin sinä päivänä sen kanssa ollu ekaa kertaa oikeesti aika rentoutunu ja rauhallinen. En ollu koko ajan varuillani ja uskalsin jo vähän heittäytyä ja nauraa, puhua pälpätin itekkin kaikkea. Sen kanssa oleminen tuntu ekaa kertaa tosi hyvältä ja kivalta ja ihan normaalilta. Mua ei pelottanut tai ahdistanut. Olin luottavainen sitä kohtaan ja oma itteni, en yrittäny edes suuremmin miellyttää tekemisilläni sitä, sanoin mitä mietin ja oikeesti mulla oli tosi hauskaa, ku sain olla ihan rennosti. Mä olin täysin siinä uskossa, et tästä eteenpäin tää on paljon helpompaa jatkossakin ja musta tuntu, että oon ihmisen kanssa kenestä tykkään todella paljon ja joka myös tykkää musta. Mut olin täysin väärässä.
Se vaan muuttuu yhtäkkiä etäiseks, vähän kylmäks. Ehdin jo miettiä, et sanoinko jotain outoa vai mitä tein väärin. Se nousee ylös sohvalta ja jää seisomaan oviaukkoon. Sitten se sanoo ne sanat, ettei voida jatkaa enää näin. Nousen kanssa ylös ja meen sen luo. En vaan käsitä. Mietin miten voin vielä pelastaa tän tilanteen. Mitkä sanat mun pitää sanoa, että se haluaa vielä yrittää. Oon ihan hiljaa, pelkään että sanon jotain tosi väärää ja sitten kaikki on ainakin pilalla. Se sano tavallaan menettäneensä mielenkiintonsa muhun, koska oli se "välit poikki"-tilanne sillon heti alussa ja sit se kahden viikon tauko mun töitten takia. Se kysyy mitä mä ajattelen, mutten vastaa mitään kunnollista. "En mä mitään ajattele", niin varmaan. Päässä on miljardi ajatusta. Se toistaa kysymyksen hetken päästä ja sit vastaan, että oon ollut niin monta vuotta tosi surullinen, nyt vasta tuntuu että oon onnellinen ja haluan elää. Se tajus kaiken ihan väärin ja mä en jaksa enää oikaista. Tiesin jo sillon, et peli on menetetty eikä mun tekemisillä tai sanomisilla oo enää mitään merkitystä.

Se hymyilee mulle, samalla ku mä pidättelen itkua. En todellakaan anna itelleni lupaa itkeä. Se huomaa sen ja halaa mua. Mua on halattu miljoonat kerrat, monet ihmiset ja eri syistä. Me oltiin halattu kymmeniä kertoja aikasemminki, mut tää halaus oli erilainen. Ehkä paras halaus surullisella tavalla ikinä. Kenenkään halauksessa ei oo koskaan ollu niin paljon tunnetta. Se halas mua tosi tiukasti ja tosi pitkään, ja mä olin niin surullinen. Mietin, että tää on viimenen kerta kun me koskaan enää halataan sen kanssa. Oisin voinu vaan jäädä siihen ikuisiks ajoiks. Sit mun on vaan aika lähteä, mut mun kaveri soittaa mulle turhasta asiasta just ku oon laittamassa kenkiä jalkaan. En tienny oliks se tärkeetä, joten me hyvästeltiin nopeesti ja se toivotti mulle kaikkea hyvää ja käski pitää itestäni huolta, astuin rappukäytävään ja vastasin siihen puheluun, samalla ku sen ovi menee kiinni ja nään sen viimesen kerran. Sitku sen mun kaverin asia ei ollu edes mikään tärkeä, se vaan ilmotti yhestä asiasta minkä ois voinu viestilläkin kertoa, ni mua vaan suututti tosi paljon. Lähin sen miehen luota tosi kiireellä ja oisin halunnu sanoa sille kanssa hyvästit, mut mä vaan lähdin ja vastasin turhaan puheluun.

Kun tosta päivästä oli kulunu melkeinpä pari kuukautta, en vaan enää kestänyt mun ikävää. Se mies oli joka ikinen päivä mun mielessä lähes koko ajan, se alko jo häiritsemään mun työntekoa ku en pystyny keskittymään mihinkään. Myös vointi lähti alamäkeen ku olin vaan surullinen ja niin saakelin pettynyt itteeni. Otin yhteyttä siihen mieheen ja sehän meni tosi hienosti, ku halusin vaan kuolla sen keskustelun jälkeen. Juteltiin pitkiä viestejä, ja sain sanottua kyllä kaiken mitä olin halunnutkin sanoa, mut sanoin paljon muutakin kaikenlaista mitä ei ois missään nimessä pitänyt sanoa. Maailman raukkamaisinta eron aikana on uhkailla itsemurhalla, tyyliin "jos et ota mua takas ni tapan itteni". Alussa olin ihan asiallinen, kerroin mun ajatuksia ja tunteita, mut jotenki sen vastaukset oli täynnä sanoja mitä en ois halunnut kuulla, ni mun päässä vaan naksahti ja päätin että ilman sitä miestä en aio elää. Senhän mä sitten sille erittäin hienovaraisesti (not) kerroin, ja ihme että se enää vastas niihin mun viesteihin. Viimesimpään se ei sitte vastannut, mut en ois minäkään vastannut jos joku mulle ois sellasia lähetelly. Kieriskelin itsesäälissä ja kuulostin varmasti tosi lapselliselta ja ihan hullulta, koska se vaan ehdotti mulle terapiaa ja et viettäisin kesän kavereitten kanssa ja tekisin kivoja juttuja. Ja mä vaan vastaan tyyliin että "en haluu elää ilman sua". Oikeesti hävettää ihan kamalasti, koska toi on ihan järkyttävää jos joku uhkailee itsemurhalla tollasessa tilanteessa. En mä edes tiiä sanoinko tappavani itteni siks, että luulin saavani sen sillä takas, vai siks että oikeesti sillä hetkellä vaan tuntu siltä ja sanoin niin tietäen ettei se auta mitään.
Mä oon ihan hirvee ihminen. Se ois päässy niin paljon helpommalla, ku ei ois ikinä tullu juttelemaan mulle kadulla. Oikeesti pilaan vaan kaikkien elämän. Ja omaki elämä on pilalla. Tää on ihan jäätävän pitkä postaus, en oletakkaan että kukaan tätä lukee (koska ketä oikeesti kiinnostaa mun parisuhteiden vatvominen), mut oli vaan pakko päästä kirjottamaan. En tiiä kelle voisin puhuakkaan. En jaksa puhua tästä kellekkään kaverille, kuka ei tiedä taustoja, koska joutuisin selittämään tän koko pitkän tarinan jokaisine yksityiskohtineen ja siinä itessään menis jo useita tunteja ennenku pääsisin edes asiaan. Ja ne kaverit jotka tietää tästä, ni ei oo oikeen ketään kelle voisin puhua. Yhdelle lupasin etten puhu mun ongelmista ettei se kuormitu, muutaman kanssa en oo enää edes oikein tekemisissä, yhen kanssa alotin keskustelun mut se ei ollu juttutuulella ni en halunnu rasittaa sitä ja sit se, joka tietää parhaiten koko tarinan ni en oo jutellu sille kans hetkeen ni tuntuis oudolta alkaa selittää tällästä pohdintaa sille. Ja kaikenlisäks kello on pian neljä yöllä, alotin tän postauksen ehkä 23 aikaan illalla? Viis tuntia vierähtäny. Mut mun oli pakko saada nää ajatukset ulos jonnekkin. Vaikka kukaan ei lukis tai en sais mitään mielipiteitä mihinkään samanlailla ku jos kertoisin suoraan kaverille, ni sain ainakin vaan kaiken ulos ja nyt on vähän helpompi olla.

Mulla on edelleen ikävä sitä miestä. Niin tajuton ikävä, etten edes tiedä mitä mä ikävöin siinä, koska tää juttu on ohi. Tekisin mitä tahansa, et saisin palata ajassa kevättalveen ja tehdä kaiken toisin. Mut yritän tukahduttaa mun tunteita ajattelemalla, että sen kanssa oli koko ajan kamalan ahdistavaa ja se halus musta vaan yhtä asiaa, eikä se oikeesti välittäny musta. Mut ku se ei oo totuus todellakaan! Ei mua koko ajan ahdistanut asteikolla 0-10 kympin arvosta. Ja sitä paitsi kuten tuolla jossain kilometri sitten kirjotin, tehtiin paljon ihan tavallisia asioita, mitä kavereittenkin kanssa voi tehdä. Jos se ois halunnu vaan yhtä asiaa musta, ei se ois jaksanu vaivautua mun kanssa monen tunnin kävelylenkeille tai kiertelee kirppareille tai mitään muutakaan. Jos se ei olis välittäny musta oikeesti, miks se oli kuitenki huolissaan esim mun syömättömyydestä tai miks se edes vastas niihin mun viimesiin viesteihin kesällä. Jos sitä ei olis yhtään kiinnostanut, se ois jo poistanu mun numeron heti ku ovi meni kiinni mun perässä, ja ne viestit saadessaan vaan ignoorannu ne ja ollu vastaamatta. Mut se vastas, ei mitään yhtä kahta sanaa, vaan kymmeniä lauseita tekstiä yhessä viestissä. Se välitti musta ja mä olin vitun idiootti ja pilasin kaiken. Käytiin se viimenen viestikeskustelu 4kk sitten. Siit on yli puol vuotta kun nähtiin viimesen kerran. Ja silti mä täällä märehdin edelleen ja mietin sitä joka ikinen päivä.

1 kommentti: